Právě byl na e-shopu uveden do prodeje nový ražený geocoin "Žižkův palcát 2024 Megaevent Geocoin" při příležitosti konání megaeventu v Borovanech, který se bude konat 26.10.2024.

Odkaz na e-shop [ZDE]

Odkay na stránky megaeventu [ZDE] a na listing megaeventu GCAKX99.

Na přední straně coinu je reliéf z Jenského kodexu, iluminovaného českého středověkého rukopisu s vyobrazením husitského vojska s Janem Žižkou na koni a s palcátem v ruce. Na obvodu jsou vyznačena čtyři nejvýznamnější místa z Žižkova života - Trocnov, Tábor, Kalich a Přibyslav.

Na zadní straně coinu je zobrazeno logo seriálu akcí Žižkův palcát 2024, nápis "Žižka náš bratr věrný" (přepis z reliéfu Jenského kodexu), rok Žižkova úmrtí římskými číslicemi a trackovatelný kód s prefixem ZP.

Coin navazuje svým grafickým pojetím i provedením na geocoiny "200 let KHB Megaevent Geocoin" z roku 2021 a "Santini 2023 Megaevent Geocoin". Všechny geocoiny jsou mince o průměru 50,8 mm (2 palce) a tloušťky 3,5 mm, v provedení Antique Copper (limitovaná edice v počtu 60 ks), Antique Bronze a Antique Silver.

Do prodeje bylo mimořádně uvedeno také 10 ks coinu "Žižkův palcát 2024 Megaevent Geocoin" v provedení Satin Gold ve speciálním sběratelském balíčku.

.

.

.