Fotogalerie

Když jsem se tu před dvěma týdny za vytrvalého střídání sněhu a deště na trase turistického pochodu Zimním Polabím po šílené oblevě plahočil po bahnitých a totálně podmáčených cestách, ani v duchu by mě nenapadlo, že se sem vrátím za nejtřeskutější zimy ... sníh v ulicích a mráz jako na Sibiři.-) No ... tak trochu jako na Sibiři.-) Nicméně taková zima tu nebyla už jedenáct let ... malé děti sáňkovaly na Katovně, ty větší zkoušely na Valech sílu ledu a dospělí se centrem města proháněli na běžkách.-) 

No ... a my jsme si s babičkou a malým geokačerem vyšlápli na romantickou procházku po těch bílých krásách ... protože to se nemusí jen tak hned opakovat. A navíc coby bonus ... vyštrachávat v Nymburce ze sněhu kešky ... tak to je fakt jako mimořádný zážitek, který se naskytne skutečně jen výjimečně.-)

Kromě toho jsme si ty bílé krásy chtěli také nafotit ... a já jsem z toho byl tak nadšený, že jsem je šoupnul do fotogalerie ... a taky proto vznikl tenhle článek, abych se s vámi o kus svého nadšení podělil.-) Městské hradby královského města Nymburka jsou sice poměrně profláknuté i díky filmařům (třeba díky natáčení seriálu Cirkus Humberto), ale viděli jste je snad už někdy schované pod sněhovou čepicí?