Fotogalerie

Liberecká Ještěrka není lecjaká věc, a proto píšu Ještěrku s velký písmenem J. Libereckou Ještěrku jsem měl ve svém dlouhodobém hledáčku - třicet devět keší a pět bonusů, rozházených po lese tak, aby na geocachingové mapě vytvořily obrázek ještěrky. Bez ohledu na cesty, bez ohledu na terén. Obrázek je to moc pěkný, série jejími zakladateli je s láskou opečovávaná, a nadto v krásné krajině, kam se vždycky rád vracím. A že jsou ty terény pod Ještědem jasnou výzvou pro každého, v němž se mísí dvě krevní skupiny - turistická a geocachingová.-)

Pak už je třeba jen přemluvit partu kamarádů, kteří jsou stejně šílení a ničeho se nezaleknou ... a doladit takové drobnosti, jako je nalezení "vhodného termínu" pro všechny.-) Nakonec si to ovšem všechno sedlo jako dětská prdýlka na hrnec ... a to i přesto, že se nad republikou přehnaly celonoční více než vydatné průtrže mračen ... ale vzdejte to, když máte "vhodný termín".-) 

Ráno byl vysílač na Ještědu schovaný za neproniknutelnou mlhou, ale odpoledne se už začaly otevírat výhledy do okolí ... obloha byla celé dopoledne ocelově šedá, ale po poledni se začala přebarvovat do letních odstínů ... terény byly podmáčené, nohy jsme topili v kalužinách, a při průchodech hustníky jsme schytali pořádnou spršku, ale zima nám nebyla a vánek všechno mokré hned vysušoval. Kešky byly v perfektním stavu, obvykle docela solidně zaměřené a pokud snad ne, tak třem párům zkušených očí stejně neunikly. Lesy sice doznávají značné újmy, ale pořád ještě jsou - v porovnání s jinými oblastmi - v poměrně solidní kondici. A co se kondice týče, tak ta naše taky nezůstávala pozadu - kromě celé série jsme si odlovili ještě několik přilehlých keší a následný výšlap na Ještěd pak byl takovým dortíkem na celodenním geocachingovém menu.-)

Když jsem pak doma stáhl celodenní záznam do map, docela mě to překvapilo. Nějakých 30 km sice není bůvíjaký výkon ... ale celkové převýšení 1.750 metrů už docela solidním výkonem je. Však jsem to taky cítil ve svém pochroumaném koleni. Jak ho přetížím, tak mi to dá sežrat, potvora jedna.-) Ale nevadí ... protestující koleno dá za několik dní pokoj ... ale ten pocit, že té naší partě teď svítí potem vykoupená Ještěrka na geocachingové mapě žlutě ... tak ten je k nezaplacení!