Byl to nesdělitelný pocit! Po více než čtyřech měsících od covidového výjimečného stavu v naší zemi … po více než čtyřech měsících období temna, karantény a společenských depresí … po více než čtyřech měsících utíkání do opuštěných hor, lesů a strání … po více než čtyřech měsících jsem se zúčastnil POCHODU! To jako zcela legálního a oficiálního pochodu pořádaného Klubem českých turistů! 

Bylo to prostě báječné! Potkal jsem tu spoustu kamarádů, kterým bylo stejně jako mně dopřáno přežít tu koronovou pandémii a se kterými jsme si mohli zcela legálně podat pravici. Potkal jsem tu spoustu kamarádek, kterým bylo stejně jako mně dopřáno přežít tu koronovou pandémii a se kterými jsme si mohli zcela legálně dát hudlana. Nikdo nám neměřil dvoumetrový odstup a nekontroloval, jestli nemáme nadměrně uslintanou roušku. V hospodě nám natočili pivo a opekli klobásu. Pivo do sklenice a klobásu na talíř. Nechali nás tu normálně sedět. Žádné plasty servírované přes okénko, abychom si to koukali zkonzumovat v protější škarpě.-)

7. března jsem s Turbany odstartoval na poslední předkoronavirový pochod „Turbanské Černošice“ a 18. července jsem s Turbany odstartoval na svůj první pokoronavirový pochod „Včera do kladna, dnes do záporna“. Bylo to symbolické a asi to tak mělo být. Protože turbanovští pořadatelé jsou moji kamarádi a s kamarády se každá svízel zvládá mnohem líp!