Poděkování patří úplně všem, kteří jste přijali pozvání na megaeventový víkend do Žďáru nad Sázavou 15.-17. září 2023 a kteří jste vytvořili báječnou atmosféru, na kterou budeme rádi a s potěšením ještě dlouho vzpomínat. Bez ohledu na to, jestli vás budu jmenovat či nikoliv. Ale věřte, že osobně poděkovat celé té tisícovce návštěvníků, která se prohnala víkendovým hemžením, skutečně není v mých silách.-) 

Poděkování patří všem hostům slavnostního srocení, kteří pozvali pozvání na pódium:
 
Zámeckým -
 
Contantinu Kinskému - moc mě potěšilo, že přijal pozvání a že přišel pozdravit naši komunitu. Vím, že krédem pana hraběte je, že zámek nemá být zamčeným místem a že zámek odemyká lidem i světu. Jeho tým nám na zámecké terase přichystal skutečně důstojné prostředí, hodné oslavy barokního génia.
 
Šárce Frkáňové - provozní ředitelce Zámku Žďár nad Sázavou, která nám zajišťovala megaeventovou expozici a která si to se mnou náležitě užila.-) Kdo se mnou někdy spolupracoval, tak dobře ví, jaký jsem puntičkář.-)
 
Sponzorům a partnerům akce -
 
Rostislavu Dvořákovi - místostarostovi Města Žďár nad Sázavou, který nás přišel pozdravit. Město Žďár nad Sázavou bylo partnerem a sponzorem akce.
 
Petru Sedlákovi - vedoucímu odboru školství, kultury, sportu a marketingu Města Žďár nad Sázavou; Petr Sedlák se omluvil, ale bez jeho průběžné pomoci od našeho prvního setkání a předložení vize někdy před rokem bychom se nehnuli z místa.
 
Zdeňku Cabalkovi - místopředsedovi ústředního výboru Klubu českých turistů, který nás přišel pozdravit. Klub českých turistů byl partnerem a sponzorem seriálu akcí Putování za Santinim.
 
Jaroslavu Šlechtovi - předsedovi Klubu českých turistů, oblast Vysočina; KČT Vysočina byl spolupořadatelem seriálu akcí Putování za Santinim.
 
Ondřeji Vobejdovi -  kastelánu poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který nám za partnera akce Římskokatolickou farnost Žďár nad Sázavou II pomáhal zajistit otevření památek; Ondřej Vobejda se omluvil z osobních důvodů.
 
Spolku Putování za Santinim -
 
Stanislavu Růžičkovi - předsedovi Spolku Putování za Santinim, který byl hlavním partnerem akce; bez Spolku by tohle všechno prostě nebylo myslitelné uskutečnit - ale o tom jsem už napsal tolik, že se prostě nechci opakovat. Stando, od srdce i z duše upřímné poděkování!
 
Ladislavu Bártovi - projektovému manažerovi Zámku Žďár nad Sázavou a členovi Spolku Putování za Santinim za vše, co pro nás učinil; on to dobře ví, ale skromně stojí v ústraní.
 
Geokolegovi z geozámoří -
 
Jonu Stanleymu (Moun10bike) - usměvavému hostovi ze Seattlu - Lucky Lackey, první geocachingový reviewer a autor prvního geocoinu, legenda geocachingu s registrací účtu ke dni 05.09.2000.
 
Dále poděkování našim milým geokešerům okouzleným Santinim -
 
Což byl obrat, který jsme letos slyšeli ze všech stran. Nemohli jsme pozvat na pódium vás všech asi šedesát, kteří jste za námi jezdili téměř vždy a všude, ale vybrali jsme alespoň ty nejokouzlenější z okouzlených, vás, kteří jste si zasloužili speciální poděkování s oceněním:
 
Mašla - ocenění za osobní statečnost, za to, že to s námi i přes vyčerpávající zdravotní potíže zvládala s úsměvem na tváři a vždy přinášela dobrou náladu. 
 
Raa.dim - za doprovod Mašly ... děkujeme!
 
OK2APY - ocenění geokešerce a radioamatérce za zřízení příležitostného vysílacího znaku OL300SANTINI, který vysílal i během megaeventu ze zámku ve Žďáře nad Sázavou.
 
Fischi297 - geokešerka a amatérská řezbářka, která vyslala do světa ručně vyrobenou trackovatelnou Santiniho misku a ručně vyrobeného trackovatelného Santiniho v srdci.
 
Dále pozvání na pódium všem vítězům Santiniho výzvy -
 
Geokešerům, kteří po celý rok poctivě objížděli Santiniho eventy a objížděli místa Santiniho staveb a logovali keše ze Santiniho bookmarku:
 
1. místo - OK2APY a Krajánek - 96 zalogovaných keší a eventů (z celkového počtu 101)
2. místo - Bělka II. - 95 zalogovaných keší a eventů
3. místo - Kopretina a Pavelka - 93 zalogovaných keší a eventů
4. místo - Martik68, Tulak50 a Zouwinka + R - 92 zalogovaných keší a eventů
5. místo - Washa4 a Geoalka - 91 zalogovaných keší a eventů
6. místo - Borovák - 89 zalogovaných keší a eventů
7. místo - Rambolucie a Kometa - 88 zalogovaných keší a eventů
8. místo - Mašla - 79 zalogovaných keší a eventů
9. místo - Raa.dim - 73 zalogovaných keší a eventů
10. místo - DinoXSThunder - 68 zalogovaných keší a eventů
11. místo - Ipsylonka - 62 zalogovaných keší a eventů
12. místo - Agent-Myšák - 60 zalogovaných keší a eventů
13. místo - Hynous - 59 zalogovaných keší a eventů
14. místo - Pavel.73 a Milan67 - 58 zalogovaných keší a eventů
15. místo - Autokrosar.cz - 56 zalogovaných keší a eventů
 
Speciální ocenění Santiniho výzvy uděleno - 
 
Trilobit73 a Fischi297 - spolupořadatelky seriálu Putování za Santinim, které se vzdaly účasti ve výzvě, ačkoliv by jinak patřily na přední příčky žebříčku (ony vědí, že my víme, jak na tom byly.-)
 
Kometa - za tvorbu Santiniho keší pod uměleckým jménem Velkého Mistra ... ač na poslední chvíli, ale to by nebyla Kometa Kometou.-)
 
Kopretina a Pavelka - kteří kromě Santiniho stačili ještě jen tak "mimochodem" splnit Havlíčkovu diamantovou výzvu.-) ... a co k tomu napsat?! ... snad jen, že je skvělé, že Havlíček táhne i dva roky poté ... i za cenu rizika sebezničení.-) 
 
A konečně poděkování celému organizačnímu týmu, který nám alespoň zamával v oranžovém tričku z davu: 
 
Miladě Herejtové (Trilobit73) a Petře Fišerové (Fischi279) - dvěma geokešerkám, se kterými jste měli možnost komunikovat vždy na druhé straně stánku, které byly vždy přítomné od ranních hodin až do pozdního večera, obvykle (?!) ochotné a usměvané, i když už mě měly plné zuby.-) Tak bez nich by to samozřejmě už vůbec nešlo! Takže i vám od srdce i z duše upřímné poděkování!  
 
Petrovi DéeSHáčkovi (DSH666) - mému osobnímu LABkovému betatesterovi, vrbě zpovědnici a duševní opoře. Po Havlíčkovi jsem napsal, že je to přesně ten typ člověka, že když si s něčím nejste moc jistí a váháte, tak on vám laskyplně vysvětlí, že to blbost skutečně je. Tak vězte, že se u něj ta vlastnost s věkem prohlubuje.-) Já mu jsem za to moc vděčný ... nooo ... a představte si ... nakonec mu vlastně nikdo ani nepoděkuje.-) 
 
Žďárské bandě Martik68, Tulak50, PeSis, RobinOK a Star245 za organizační výpomoc na megaeventovém stánku i v seriálu akcí Putování za Santinim tak nějak celkově ... a samozřejmě za vytvoření moc hezké série keší Santiniho hvězda. Martě pak zvláštní poděkování za ten parádně vyvedený megáčový logbook!
 
Usměvavé dvojici MaJaK 4 a Barčí z Květnova (jak příznačné!) za výpomoc na megaeventovém stánku.
 
Martině_Ji za překladatelské služby - všechny cizojazyčné texty jsou jejím dílem, já se jí do toho nepletl.-)
 
Dragonu Ridersovi za moderování megaeventového dění - Dragon je prostě jistota a já jsem moc rád, že se role moderátora ujal a já že jsem se mohl na pódiu vyhřívat pod slunkem jeho mediální slávy.-)
 
Jardovi Válovi za moc hezkou sbírku megaeventových fotografií - protože Jarda fotí skvěle a protože se kvůli mně překonal a fotil lidi.-) 
 
Mamince Jitě Medunce, Vítkovi, Monice a Adamovi za pomoc - a zvlášť potom Jitě Medunce, která mi byla pravou rukou při chystání všech těch děsně důležitých věcí týden před eventem ... a že to se mnou vůbec vydržela.-) 
 
Také poděkování všem tvůrcům letošních Santiniho keší a eventů do Santiniho bookmarku:
 
A vezmu to abecedně, abych nikomu nenadržoval: 
 
Borovák, Fischi297, Fosťa, jcenda, Kometa, Kopretina, Krajánek, krystalka78, Martik68, PeSis, RobinOK, Star245, Trilobit73, tulak50 ... a jako zvláštní hosté Santini_Aichel a SantiniTeam2023.-)   
 
Další poděkování míří k těm, kteří dnes zanikli v geodavu:
 
Našim věrným turistickým souputníkům a kamarádům a bandě vizitkářů.-) Omlouváme se, že jsme na vás neměli čas, vynahradíme vám to příště!
 
A ještě jedno speciální a úplně závěrečné poděkování:
 
A to míří tam nahoru za to báječné letní počasí, které nás celý víkend provázelo. On to jistě věděl, že jsme tu byli kvůli Němu, a proto nad námi držel svou ochrannou ruku. Děkujeme!